En tur till Ärnestad

En rätt så skön dag vid Ärnestad

Åkte idag med Macke till hans sommarstuga i Ärnestad. Nära Lillkyrka som ligger i Linköpings kommun. Väldigt gott om fågel i markerna runt stugan. Det finns även en glugg så man ser Roxen därifrån och det gör ju så man får se fler arter. Totalt så såg vi och hörde 38 olika arter idag. I bilen ut till stugan pratade vi om röd glada på lite skämt men så hände det, vi hade 2 stycken som flög förbi. Från Marcus tomt såg vi salskrake både hane och hona vid Roxen. Mängder av starar födosökte på åkrarna runt huset. På vägen hem stannade vi till lite snabbt vid Herrebro. Blev bild på sångsvan vid parkering.

Röd glada vid ärnestad
En av de 2 röda gladorna som flög förbi
Trana
Trana vid Lillkyrka
sångsvan
Ett par sångsvan vid Herrebro i Norrköping
Rulla till toppen