Vrinnevi och Djurön

En tur till Vrinnevi och Djurön

Åkte idag till Vrinnevi och Djurön med Lars Johansson. Startade först vid Vrinnevi Våtmark. Tyvärr ej så mycket fåglar än i dammen. Det vi såg var ett par bläsand, cirka 10 krickor, ett par knipa, 8 sothönor och några gräsänder. Inga svarthakedoppingar än men de kommer nog snart. Sedan drog vi mot Djurön och vid Söderleden nära Kungsängen stod en tornfalk och ryttlade. Vi stannade vid en busshållplats cirka 100 meter framför den och vi hade tur när den kom till oss där den då stod och ryttlade på nära håll.

Väl framme vid Djurön så var solen helt framme och det var skönt att gå lite och lyssna på fåglarna som sjöng. Bofink och rödhake var den vanligaste sången. Ute i Bråviken rastade ejder, knipa, storskrake. Väldigt gott om skrattmås som drog förbi. Det blev inga bilder vid Djurön med skönt väder så gör det ej något. Nöjd med att fotografera tornfalk på nära håll.

sothöna vrinnevi
Sothöna blev det i alla fall på bild vid Vrinnevi Våtmark
tornfalk
En ryttlande tornfalk nära Kungsängen i Norrköping
tornfalk common kestrel 20230415 001
Vacker hane tornfalk vid Kungsängen Norrköping
Rulla till toppen